Szakértői válaszok minden szőnyegkérdésre

Milyen méretű szőnyegre van szükségem?

Kezdd a szoba általános méreteinek felmérésével, és csökkentsd ezeket a méreteket 30-60 centiméterrel, hogy képet kapj az adott területhez legmegfelelőbb szőnyegméretről. Ezenkívül próbáld meg szalaggal bejelölni az ideális szőnyeg elhelyezését, majd mérd meg a körvonal méreteit.

 

Szükségem van szőnyegalátétre?

A szőnyeg érintkezni fog a keményfa padlóval? Ha igen, akkor mindenképpen szőnyegalátétet kell használnod, mivel az szigetelést biztosít, elnyeli a lépések hatását, és minimalizálja a csúszás veszélyét. A légáteresztő szőnyegalátét szintén elengedhetetlen - a kemény padlóburkolat, amely nem kap levegőt, hajlamos elszíneződni.

 

Hogyan döntsem el, hogy milyen színű vagy mintájú szőnyeget válasszak?

A lakberendezők a szőnyegeket a padlóra helyezett műalkotásoknak tekintik. Egy élénk szín vagy érdekes minta nagyszerűen meghatározza a tér általános megjelenését és hangulatát, különösen akkor, ha a bútorok egyszínűek. Mi a helyzet azokkal a helyiségekkel, amelyekben már bőséges szín van, például egy gyerekszobával? Válassz inkább semleges árnyalatú szőnyeget. Nem számít, mit választasz, a legjobb szőnyeg az, amelyik jól illik az otthonodba.

 

Hogyan tároljam a szőnyegemet?

A szőnyeg tárolása előtt tisztítsd meg a szőnyeget az ápolási utasításoknak megfelelően. Ezután tekerd fel a szőnyeget úgy, hogy a bolyhos része a belseje felé legyen. Csomagold be légáteresztő, vízálló papírba - de ne csomagold műanyagba. A műanyag csapdába ejtheti a nedvességet, és elősegítheti a penészesedés kialakulását. Győződj meg róla, hogy a szőnyeget megemelve tárolod, hogy a szellőzés biztosított legyen.

 

Hogyan ápoljam a gyapjúszőnyeget?

A gyapjúszőnyegek ápolása érdekében rendszeresen porszívózz. Ha a kisgyermek kiönti a gyümölcslevet, vagy a háziállathoz kapcsolódó balesetet történik, azonnal töröld le a kiömlött folyadékot egy tiszta, nedvszívó ruhával. Kerüld a tisztítószerek használatát vagy a túlzott súrolást, hogy a szőnyeg textúrája érintetlen maradjon.

 

Hogyan ápoljam a természetes szálas szőnyeget?

A természetes szálas szőnyegek ápolása érdekében rendszeresen porszívózz. A véletlenül kiömlött folyadékot azonnal töröld le tiszta, nedvszívó ruhával. A pontosabb folteltakarításhoz használj folttisztító port, amely eltávolítja a nehezen eltávolítható foltokat. A természetes szálak meglehetősen nedvszívóak, és a páratartalom változásával zsugorodhatnak és tágulhatnak - ezeket csak beltéri használatra ajánljuk.

 

Hogyan ápoljam a pamut szőnyeget?

A kisebb szőnyegeken keresd a mosógépben mosható címkét a könnyed tisztítás érdekében. A nagyobb pamutszőnyegek mosásához válassz ipari méretű mosógépet vagy vegytisztítást. Kerüld el a nem kívánt kifakulást, kerüld a közvetlen napfényt.

 

Hogyan ápoljam a szintetikus szőnyeget?

Rendszeresen porszívózz. A véletlenül kiömlött szennyeződések tisztításához azonnal töröld le a területet tiszta, nedvszívó ruhával. Az alaposabb tisztítás érdekében a kiömlött folyadékot enyhe mosószerrel tisztítsd meg. Javasoljuk az időszakos professzionális tisztítást - ezekkel a mélytisztításokkal szintetikus szőnyeged olyan lesz, mintha új lenne. A beltéri-kültéri szőnyegeket kint kell mosni enyhe mosószerrel, és kerti slaggal leöblíteni.

Vissza a blogba