Miért a "csendes luxus" a legújabb lakberendezési trend 2023-ban?

Ha finom színpaletták, fenntartható anyagok  és a természetes hatások jutnak eszünkbe a csendes luxus kapcsán, akkor azt is rögtön megértjük, hogy miért is 2023 legnagyobb lakberendezési trendje.

 

 

 

 

De mi is pontosan a csendes luxus, és miért lett hirtelen ennyire népszerű?

A csendes luxus egy olyan lakberendezési trend, amely a visszafogott eleganciát, az időtlen vonzerőt és a kiváló minőségű anyagokat részesíti előnyben, olyan nyugodt tereket hozva létre, amelyek a kifinomultság érzését tükrözik, mindenfajta hivalkodás nélkül. Igazából ez a trend a minimalizmus legújabb értelmezése.

Most jobban, mint valaha, kényelemre és luxura vágyunk otthonunkban; olyan terekre, amelyek melegséget, eleganciát és nyugalmat sugároznak egyszerre. Kiváló minőségű anyagokból készült dekorációt szeretnénk, amely feldobja otthonunkat és életünket, miközben egyre nagyobb figyelmet fordítunk annak környezetre gyakorolt hatására. A csendes luxus lakberendezési trend pontosan ezt nyújtja nekünk.

Hogyan érhetjük el a csendes luxust otthonunkban?

Sokunk számára a csendes luxus egyszerűen arról szól, hogy több időnk van magunkra, és lehetőségünk van arra, hogy teljesen befelé forduljunk.

Erre elsősorban a fürdőszoba lehet az alkalmas helyszín. Ha a kevesebb több elvét, és elsősorban a természetes anyagokat részesítjük előnyben, akkor jó irányba haladunk. A fürdőszobában eltöltött én-idő tökéletes hangulatteremtője lehet egy stílusos mécses- vagy gyertyatartó, amelynek fényei segítik az ellazulást.

A másik helyiség otthonunkban, ahol a csendes luxust könnyedén elérhetjük, a hálószoba. Itt a hangsúlyt a pihenés és a kikapcsolódás hangulatos és nyugodt környezetének kialakítására kell helyezni.

A legegyszerűbb, ha körülvesszük magunkat szép tárgyakkal. A hálószobában ez könnyedén megvalósítható egy különlegesen szép, puha szőnyeggel, gyertyatartókkal.

A hálószoba színeinek összeállítása is meghatározó. A színek megnyugtathatnak, felmelegíthetnek vagy táplálhatnak, és ezáltal jobb alvást eredményezhetnek, energikusabbá tehetnek, vagy elősegíthetik a jó közérzetet.

A meleg minimalizmus a finom, visszafogott színpalettákat, például az organikus semleges színeket és a földes barnákat részesíti előnyben. Ezek a szelíd árnyalatok nyugtató légkört teremtenek, amely segíti a pihenést és melegséget teremtenek.

 

MIT IS JELENT A CSENDES LUXUS?

Ha ezt a trendet otthonodban is szeretnéd megvalósítani, az őszinte anyagokra és a fenntarthatóságra helyezd a hangsúlyt otthonod díszítésekor. A kézzel készített darabok kulcsfontosságúak ahhoz, hogy ez a megjelenés tökéletes legyen. Gondolj a természetes anyagokra, a csendesebb színpalettákra és az egyedi dekorációkra.

Tartalomhoz tartozó címkék: gyertyatartók szőnyegek csendes luxus
Vissza a blogba