Melyek a csendes luxus színei?

- Melyek a csendes luxus színei?

 

A csendes luxus, mint egyfajta new-age minimalizmus a megnyugtató és lágy színekre helyezi a hangsúlyt.

A csendes luxus forgószélként söpör végig a divat és a dizájn világában is.

A luxus itt nem az elérhetetlenségre utal, hanem a kifinomultságra, tökéletesen átgondolt, megkomponált terekre, amiket akár egy színnel is elérhetünk otthonunkban.

  

Csendes luxus színösszeállításai

1.     Törtfehérek

A skandináv stílusra jellemző fehér a törtfehér, ami a zabpehelyszínig és a rusztikus anyagok természetes tónusáig terjed.

A törtfehér nagyon sokoldalúan használható a lakberendezésben (is), hiszen a nyugalom, a hibátlanság érzését kelti, és azonnal jobb kedvre derít.

2.      Új semleges színek

A természet színei által inspirált új semleges színek a belső terekben a szelídség és nyugalom érzetét keltik. Fontos szerepet kapnak a textúrák és tónusok, amikkel izgalmas tereket hozhatunk létre, például a törtfehér és a bézs rétegezésével, vagy a karamell és fekete színek bevezetésével.

3.      Fakózöld

A zöld – különösen halványabb árnyalatai - nyugtató és pihentető szín, és mivel a természet közelségét jelképezi, ezért jó és pozitív érzéseket kelt bennünk. Bármely helyiségében rugalmasan használható szín, de elsősorban a hálószoba és a nappali színe, ahol otthonos nyugalom megteremtésében van meghatározó jelentősége.

4.     Szürkészöld

(image credit: Pinterest)

A szürkészöld egy igazi időtlen, elegáns és megnyugtató szín, amit nagyon szeretünk. Valójában nem más, mint a szürke, a zöld és a kékesbarna keveréke. Tökéletes választás lehet az előszobába és nappaliba.

5.     Földes barna

A barna visszatért és jobb, mint valaha!

Idén a barna divatos árnyalatait az expedíciók ihlették, a fahéj, szerecsendió, gyömbér és az okker színei adnak melegséget és mélységet a belső tereinknek.

A barna igazából minden színnel harmonizál, mélyebb, gazdag árnyalatokban különleges mintázatával tökéletes kiegészítője már meglévő bútoroknak és kiegészítőknek.

 

Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy a legegyszerűbb módja annak, hogy otthonod fényűző megjelenést kapjon, ha a természetben megtalálható meleg, semleges színeket viszed be a terekbe.

Tartalomhoz tartozó címkék: csendes luxus kiegészítők
Vissza a blogba