Mi lesz a gyertyával, ha leég?

Csak szólok: érdemes odafigyelni vásárláskor…

Az előttünk álló hideg, sötét időszakban egyre többen gyújtunk gyertyát a lakásban, mivel az szép, kellemesen illatos, sokáig és szépen ég, esetleg még hangot is ad, egyszóval tökéletes bekuckózós hangulatot teremt.

De mitől jó minőségű egy gyertya?

Tekintettel arra, hogy a gyertya égése során az egész gyertya – minden, ami benne van– a levegőbe kerül főleg szén-dioxid és vízgőz formájában, nem mindegy, hogy miből is készül a gyertyánk.

1.      Viasz: a legjobb gyertyák méhviaszból, szójaviaszból vagy kókuszviaszból készülnek. Ezek inkább kímélik a környezetünket, az egészségünkre sem ártalmasak és még a illatuk is jobb.

2.      Illat: esszenciális- vagy illóolajok a gyertyák legjobb illatosítói. Legjobb, ha kerüljük a szintetikus illatosítókat. Az az illatosított gyertya a legjobb, amelyik egyenletesen és lassan illatosít.

3.      Szín: Nyilvánvalóan fontos szempont a gyertya színe, viszont nem árt tudunk, hogy a fehér gyertyákban van a legkevesebb mesterséges színezék. És hát a végén minden a levegőbe kerül…

Tipp: Ha alkalmanként gyújtunk gyertyát, akkor nincs okunk aggodalomra, de azért figyeljünk a tűzre!

És ha megtaláltad a tökéletes gyertyát, akkor mi meg megmutatjuk hozzá a tökéletes gyertyatartókat!:-)

            

Vissza a blogba